spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

 • Fra 15. oktober 2018 ble det åpnet opp for at personer som eier og/eller leier en landbrukseiendom kan få autorisasjon for å bruke enkelte gnagermidler. Kurs med eksamen arrangeres over to kvelder på Søve vgs 12. og 26. februar.
 • Påmeldingen til årets plantevernkurs er nå åpnet. Det tilbys to kurs, et for de som skal fornye sin autorisasjon og et for de som skal ta kurset for første gang. Begge kursene holdes på Nome vgs, avd. Søve.
 • Bli med til Oslo 8. januar for å protestere mot regjeringens stans av lisensfelling innenfor ulvesona! Vi setter opp to busser fra Telemark, og alle interesserte kan bli med.

Nytt frå Fylkesmannen

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.

Nytt frå Landbruksdirektoratet

 • En del norske lagringsgrønnsaker blir utsolgt tidligere i år etter tørkesommeren som ga til dels små avlinger. Det har vært nok poteter på lager, men en relativt høy andel blir nå sortert ut ved pakking.
 • Denne uka har enda to nye tilskuddsordninger i jordbruket blitt digitale. Nå går det raskere å søke om SMIL-midler og tilskudd til drenering av jordbruksjord, og søkerne får raskere svar.
 • Styrene for Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri har nylig gitt klarsignal til ti nye innovasjonsprosjekt.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.
   

Kvotejakt på gaupe 2017

Gaupe i snø - Klikk for stort bilde I dag, 1. februar, starta kvotejakta på gaupe. Telemark høyrer til rovviltregion 2, og har fått tildela ei kvote på 25 gauper, derav maksimalt 8 hodyr eit år eller eldre. Kvota er fordela mellom 7 jaktområde. 

Om gaupejakta

Gaupejakt er ordinær jakt og er derfor underlagt ordinære føresegner om jakt og jaktutøving med heimel i viltloven. Dette inneber mellom anna at ein må ha løyve frå grunneigar for å kunne utøve jakt.

Gaupejakta varar til og med 31. mars, men stoppast tidlegare ved fylt kvote.I dei to fyrste vekene av jaktperioden er familiegrupper (mordyr med ungar) som opptrer saman, unnteke frå løyvet. Påska i år er i mars månad, og ifølgje viltloven § 10 «er jakt og fangst ikke tillatt på langfredag, påskeaften og første påskedag» (25. – 27. mars 2016).

Kvotefordeling Midt-Telemark

 • Nome kommune tilhøyrer jaktområde D med kvote på 3 dyr. Hodyrkvote: 4 dyr (sammen med jaktområde C og G)
 • ​Bø og Sauherad kommune tilhøyrer jaktområde E med kvote på 5 dyr. Hodyrkvote: 4 dyr (sammen med jaktområde A, B og F )

For meir informasjon om gaupejakta sjå Fylkesmannen si nettside
Fylkesmannen har òg oversikt over fellingsstatus

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

 • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
 • Søk SkilleTegn
 • Tips en venn SkilleTegn
 • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Helge Høvik
Tur
Helge Høvik
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering