spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • TINE AU i Telemark, Telemark Bondelag og Telemark Bonde- og Småbrukarlag inviterer til et hørings-, informasjons- og diskusjonsmøte om nedtrapping av norsk melkeproduksjon.
  • Telemark Bondelag ønsker alle medlemmer, bønder og bondevenner en riktig god sommer! Kontoret er betjent igjen fra 5. august
  • Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket. Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019.

Nytt frå Fylkesmannen

  • <p>Tørkesommaren i fjor gav grunn til å finne fôr på nye stader, eller i praksis - finne tilbake til 'gamle' areal, som av ulike årsaker var gått ut av drift. Det oppstod eit behov for oversikt over slike reserveareal i heile landet.</p>
  • <p>Fylkesmannen i Vestfold og Telemark planlegger en stor Jordvernkonferanse på Verdens jorddag 5. desember 2019 i Ælvespeilet i Porsgrunn.</p>
  • <p>Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) deler hvert år ut en pris for fremragende sikkerhetsarbeid. OSPA står for Outstanding Security Performance Awards, og prisen deles ut på sikkerhetskonferansen til NSR i september.</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

  • Utviklingsfondet for skogbruket utlyser nå ca. tre mill. kroner i støtte til prosjekter innenfor skogbruksnæringen. Fristen for å sende skisser er 20. september.
  • Auksjonsplanen for andre halvår 2019 og viktige frister i forbindelse med auksjonene er nå klare.
  • Den første ordinære auksjonen for kvoter av korn for sesongen 2019/2020 og restauksjon for rein til utenlands bearbeiding er avholdt.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

  • EFTA og Mercosur kom i går til enighet om en ny handelsavtale.
  • Fiskeri- og landbruksminister Kristján Þór Júlíusson er vert 26. august for det årlig sommermøtet under det islandske formannskapet i Nordisk ministerråd. Det er de nordiske ministrene med ansvar for regional utvikling, fiske og havbruk, jordbruk, mat og skogbruk som samles i Reykjavik for formelle møter og studiebesøk i nærområdet. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad deltar fra norsk side på ministerrådsmøtet.
  • Det er ikke nytt, men det tar av: De godt over 100 Mat-, og drikke- og landbruksmessene her i landet har gjerne flere hundre års historie fra markeder og handelsplasser, men har utviklet en meny av gode lokale råvarer og foredlede produkter. Matfestivalen i Ålesund ferer i år 35-års jubileum.
   

Hvem produserer Norges beste eplemost og eplesider i 2015?!?

Eplemost - Klikk for stort bilde Norsk eplefest og Apéritif.no arrangerer for femte gang konkurranse om Norges beste eplemost og eplesider. I fjor ble 78 moster testet fra til sammen 8 fylker. Vi vil gjerne ha med enda flere i år. Det er også mulig å konkurrere med siderprodukt, i fjor var to produkt påmeldt i konkurransen.

Påmelding (DOC, 41 kB) sendes til Midt-Telemark landbrukskontor,landbruk@midt-telemark.no, som administrerer konkurransen. Påmeldingsfristen er 13. november. Kåringen skjer mandag 30. november kl. 16.30 på Kafé Løve, Det Norske Teater i Oslo.

Eplemosten er et naturprodukt som i likhet med vin er preget av sortsvalg, vekstforhold og ikke minst antall soltimer i vekstsesongen.  Det er ikke et lagringsprodukt slik som vin, men hvert nytt vekstår gir sitt eget preg på mosten. Slik blir mosten aldri et gjengangerprodukt, men gir opplevelse av noe nytt stadig vekk. Eplemost blir stadig en viktigere alkoholfri drikk som egner seg godt til de beste middagsretter, samtidig som den er et godt alternativ til  brus og ulike sukkerholdige tørstedrikker.

Om konkurransen
Det vil bli konkurrert i tre klasser;

  • Rene moster
  • Blandingsmoster ( mer enn 1 sort)
  • Eplesider (alle typer)

For å delta i konkurranse må mosten følge noen kriterier; Mostene skal være presset av ferske norske epler, uten noen form for tilsetningsstoffer, heller ikke tilsatt annen frukt eller grønnsaker. Mosten skal være uten filtrering, men pasteurisert. De må være presset i 2015. For mostene som består ev mer enn èn sort eple, ber vi om at det anslås en prosentvis fordeling av sortene. Sideren må ha eple som hovedingrediens, minst 80%. Alkoholprosent må oppgis.

For mer informasjon om innsending av produkter og konkurransen se invitasjon (DOC, 134 kB) og påmeldingsskjema (DOC, 41 kB)

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

Turkart
Turkart
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering