spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • TINE AU i Telemark, Telemark Bondelag og Telemark Bonde- og Småbrukarlag inviterer til et hørings-, informasjons- og diskusjonsmøte om nedtrapping av norsk melkeproduksjon.
  • Telemark Bondelag ønsker alle medlemmer, bønder og bondevenner en riktig god sommer! Kontoret er betjent igjen fra 5. august
  • Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket. Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019.

Nytt frå Fylkesmannen

  • <p>Tørkesommaren i fjor gav grunn til å finne fôr på nye stader, eller i praksis - finne tilbake til 'gamle' areal, som av ulike årsaker var gått ut av drift. Det oppstod eit behov for oversikt over slike reserveareal i heile landet.</p>
  • <p>Fylkesmannen i Vestfold og Telemark planlegger en stor Jordvernkonferanse på Verdens jorddag 5. desember 2019 i Ælvespeilet i Porsgrunn.</p>
  • <p>Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) deler hvert år ut en pris for fremragende sikkerhetsarbeid. OSPA står for Outstanding Security Performance Awards, og prisen deles ut på sikkerhetskonferansen til NSR i september.</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

  • Den første ordinære auksjonen for kvoter av korn for sesongen 2019/2020 og restauksjon for rein til utenlands bearbeiding er avholdt.
  • Det nye reindriftsstyret har hatt sitt første møte. Ny leder er Inge Ryan.
  • Landbruksdirektoratet har fastsatt tollkvoter for korn basert på prognose fra markedsregulator Norske Felleskjøp. Kvotene fordeles på auksjon hos Landbruksdirektoratet tirsdag 20. august.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

  • Det er ikke nytt, men det tar av: De godt over 100 Mat-, og drikke- og landbruksmessene her i landet har gjerne flere hundre års historie fra markeder og handelsplasser, men har utviklet en meny av gode lokale råvarer og foredlede produkter. Matfestivalen i Ålesund ferer i år 35-års jubileum.
  • Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad har svart på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) om statsråden kan sikre at de inngjerda salteplassene, i Nordfjella, får tilsyn hver tredje dag for å unngå nye dyretragedier, alternativt tillate utlegging av saltstein utenfor grindene utenfor salteplassen
  • I dag spiser nordmenn mye mer tomater enn de gjorde for 25 år siden. Etter stor innsats fra forskere, produsenter og butikker har omsetningen av tomater økt fra under 5 kilo tomater per person i året- til mellom 15 og 20 kilo. Nordmenn handler fem ganger så mye tomater som da forskningen startet.
   

Har du Norges beste eplemost 2009?

Norsk eplefest
Norsk eplefest

Under Norsk Eplefest på Gvarv 19. september 2009 vil Norges beste eplemost 2009 bli kåret. Små og store produsenter over hele landet er invitert til å delta.

Publisert av Ole Bjørn Bårnes. Sist endret 11.09.2009

Stadig flere gårder får produsert sin egen eplemost, basert på ulike eplesorter og -blandinger, og med sine egne historier. Med denne kåringen vil vi få frem mangfoldet og stoltheten for de ulike produkta.

Frist for innlevering av eplemost for juryen er kl 11,00 i 2. etasje på Kjernjuset på Gvarv 19. september. dersom man vil sende i posten eller per bud er fristen 18. september kl 15.00 til;

Norges beste eplemost 2009 v/ Solveig Svardal, Åsaresvegen 141, 3810 Gvarv. Avsenderen har ansvar for at produktene kommer frem i tide.

Juryleder for konkurransen er Arne Hjeltnes, og vinneren vil bli kåra fra hovedscenen på Gvarv kl. 15.30

Mer informasjon og påmeldingsskjema (PDF, 77 kB), eller se link under.

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Helge Høvik
2009-1
Helge Høvik
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering