spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • Fra 15. oktober 2018 ble det åpnet opp for at personer som eier og/eller leier en landbrukseiendom kan få autorisasjon for å bruke enkelte gnagermidler. Kurs med eksamen arrangeres over to kvelder på Søve vgs 12. og 26. februar.
  • Påmeldingen til årets plantevernkurs er nå åpnet. Det tilbys to kurs, et for de som skal fornye sin autorisasjon og et for de som skal ta kurset for første gang. Begge kursene holdes på Nome vgs, avd. Søve.
  • Bli med til Oslo 8. januar for å protestere mot regjeringens stans av lisensfelling innenfor ulvesona! Vi setter opp to busser fra Telemark, og alle interesserte kan bli med.

Nytt frå Fylkesmannen

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.

Nytt frå Landbruksdirektoratet

  • Produksjonen av norske agurker er økende, og nærmer seg 300 tonn per uke. Prisene er fremdeles stabile, da mesteparten så langt i sesongen produseres etter avtalte vilkår.
  • Landbruksdirektoratet bevilger et generelt tilskudd på 50 prosent til all suppleringsplanting i 2019. Formålet er å oppnå full tetthet i plantefeltene.
  • Reindriftsstyret har behandlet saken der Jovsset Ánte Sara har fått pålegg om å redusere flokken sin til 75 rein innen fristen som var 31.desember 2018. Styret har nå fattet et tvangstiltak, men understreker at Sara og reinbeitedistriktet som Sara tilhører fortsatt kan løse saken.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.
   

"Villblomstenes dag" søndag den 19. juni kl. 15 i Sauherad

Villblomst.jpg - Klikk for stort bilde Telemark botaniske forening arrangerar "Villblomstenes dag" søndag den 19. juni i Sauherad. Turen går på "Grøne Gangar" frå Gunheim langs elva til Evju bygdetun 

Oppmøte: Gunheim på vegen mellom Gvarv og Hørte, kl. 15.00. 
Turleiarar: Kjellaug Nyhus, Torbjørn Norendal og David Mundal.

Søndag 19. juni er det "Villblomstenes dag" ikkje berre i Noreg, men i heile Norden. I Telemark blir det turar i 10 kommunar. I Midt-Telemark vert det arrangera tur i Sauherad. Ta med familie, venner og kjente og bli med på ei botanisk vandring - nå er villblomsterane på sitt finaste!

Buesivaks- Sauherad kommune sin ansvarsart
Sumpplanta buesivaks er kjent kun frå bare tre kommunar i Noreg: Larvik, Notodden og Sauherad (i Evjuvatnet). Sauherad kommune har eit spesielt ansvar for å ta vare på denne planta. Les meir om dette på Miljødirektoratet si heimeside

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Anna Lena Anderberg
Vårmarihand
Anna Lena Anderberg
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering