spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • November er vervemåned og i går arrangerte Telemark Bondelag vervedag på fylkeskontoret. Fylkesstyret stilte opp og ringte rundt til potensielle medlemmer. Målet var å bikke 1700 medlemmer.
  • I løpet av to dager har 45 personer fra 14 lokallag, samt gjester engasjert seg i mange temaer på ledermøte i Telemark Bondelag.
  • Telemarkinger og vestfoldinger kalles inn til årets faglige og sosiale høydepunkt, Landbrukshelga 26.-27. januar. Det er en arena for HELE landbruksfamilien med festmiddag, underholdning, relevante foredrag og kurs.

Nytt frå Fylkesmannen

  • <p>...det er ingen skam å snu i en sak, retter fokuset mot ansvaret for å gjøre langsiktige vedtak.</p>
  • <p>ØKOUKA Telemark ble i 2018 gjennomført med 45 arrangementer i løpet av uke 39. Arrangementene var en god blanding av kurs for barn og voksne med ulike temaer, foredrag, hagevandringer, åpen økologisk gård, vinsmaking, matkurs og åpne gårdsbutikker og -landhandler samt markeder.</p>
  • <p>Mange produsenter fra Telemark har vunnet gjeve priser for osten sin. Det setter Telemark på verdenskartet!</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

  • Flere «nær bonden»-møter kan øke norsk kornproduksjon. Et nylig avsluttet prosjekt med vekt på å formidle fagkunnskap har gitt både ny giv i bransjen og økt avling.
  • Prisen på løk settes opp over målprisen neste uke, som følge av lite løk på lager og høye importpriser.
  • Landbruks- og matdepartementet gjennomførte onsdag 5. desember kvotedrøftinger med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.
   

Kurs i feltkontroll av hjorteviltkjøtt

Fotograf: Ole B. Bårnes
Hjorteslakt fotograf Ole B. Bårnes

Nye forskrifter innen norsk matomsetning ble innført 1. mars 2010. For den gjengse jeger betyr dette i realiteten lite, da forskriften ikke gjelder det viltkjøttet jegeren bruker i egen husholdning, og heller ikke det viltkjøttet som jegeren i mindre mengder frambyr direkte til andre private forbrukere til bruk i deres husholdning. Men dersom man omsetter eller serverer viltkjøtt må man merke seg dette kravet. melder NJFF på sine nettsider.

Publisert av Ole Bjørn Bårnes. Første gang publisert 17.08.2010

I tråd med EØS-avtalen og Hygienepakken ble nye forskrifter innen norsk matomsetning og mattrygghet innført 1. mars 2010. På det grunnlaget har Skogbrukets Kursinstitutt (SKI), i samarbeid med Norges Skogeierforbund (NSF), utarbeidet Standard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt. Standarden gir SKI mulighet til å utdanne feltkontrollører som kan attestere jaktlagets viltkjøtt ved omsetning til lokale detaljister.

Kurset er laget for framtidige feltkontrollører i egne jaktlag. Kun erfarne jegere og slaktere kan delta. De må ha minst 5 års jakterfaring og slaktet minst 20 hjortevilt. Kurset holdes på Biri den 14. september og på Mære den 16. september.

For mer info se: http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=85685898&displaypage=TRUE

eller

Kursinformasjon (PDF, 492 kB)

Informasjon fra mattilsynet (PDF, 492 kB)

 

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Helge Høvik
2009-1
Helge Høvik
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering