I tråd med EØS-avtalen og Hygienepakken ble nye forskrifter innen norsk matomsetning og mattrygghet innført 1. mars 2010. På det grunnlaget har Skogbrukets Kursinstitutt (SKI), i samarbeid med Norges Skogeierforbund (NSF), utarbeidet Standard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt. Standarden gir SKI mulighet til å utdanne feltkontrollører som kan attestere jaktlagets viltkjøtt ved omsetning til lokale detaljister.
Kurset er laget for framtidige feltkontrollører i egne jaktlag. Kun erfarne jegere og slaktere kan delta. De må ha minst 5 års jakterfaring og slaktet minst 20 hjortevilt. Kurset holdes på Biri den 14. september og på Mære den 16. september.
For mer info se: http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=85685898&displaypage=TRUE
eller
Kursinformasjon (PDF, 492 kB)
Informasjon fra mattilsynet (PDF, 492 kB)