spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • TINE AU i Telemark, Telemark Bondelag og Telemark Bonde- og Småbrukarlag inviterer til et hørings-, informasjons- og diskusjonsmøte om nedtrapping av norsk melkeproduksjon.
  • Telemark Bondelag ønsker alle medlemmer, bønder og bondevenner en riktig god sommer! Kontoret er betjent igjen fra 5. august
  • Det er tid for sommerjobb, ferieavløsere og sesongarbeidere i landbruket. Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke er kommet til enighet om minstelønnssatser for jordbruk og gartneri for 2019.

Nytt frå Fylkesmannen

  • <p>Tørkesommaren i fjor gav grunn til å finne fôr på nye stader, eller i praksis - finne tilbake til 'gamle' areal, som av ulike årsaker var gått ut av drift. Det oppstod eit behov for oversikt over slike reserveareal i heile landet.</p>
  • <p>Fylkesmannen i Vestfold og Telemark planlegger en stor Jordvernkonferanse på Verdens jorddag 5. desember 2019 i Ælvespeilet i Porsgrunn.</p>
  • <p>Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) deler hvert år ut en pris for fremragende sikkerhetsarbeid. OSPA står for Outstanding Security Performance Awards, og prisen deles ut på sikkerhetskonferansen til NSR i september.</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

  • Den første ordinære auksjonen for kvoter av korn for sesongen 2019/2020 og restauksjon for rein til utenlands bearbeiding er avholdt.
  • Det nye reindriftsstyret har hatt sitt første møte. Ny leder er Inge Ryan.
  • Landbruksdirektoratet har fastsatt tollkvoter for korn basert på prognose fra markedsregulator Norske Felleskjøp. Kvotene fordeles på auksjon hos Landbruksdirektoratet tirsdag 20. august.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

  • Det er ikke nytt, men det tar av: De godt over 100 Mat-, og drikke- og landbruksmessene her i landet har gjerne flere hundre års historie fra markeder og handelsplasser, men har utviklet en meny av gode lokale råvarer og foredlede produkter. Matfestivalen i Ålesund ferer i år 35-års jubileum.
  • Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad har svart på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) om statsråden kan sikre at de inngjerda salteplassene, i Nordfjella, får tilsyn hver tredje dag for å unngå nye dyretragedier, alternativt tillate utlegging av saltstein utenfor grindene utenfor salteplassen
  • I dag spiser nordmenn mye mer tomater enn de gjorde for 25 år siden. Etter stor innsats fra forskere, produsenter og butikker har omsetningen av tomater økt fra under 5 kilo tomater per person i året- til mellom 15 og 20 kilo. Nordmenn handler fem ganger så mye tomater som da forskningen startet.
   

Kurs i feltkontroll av hjorteviltkjøtt

Fotograf: Ole B. Bårnes
Hjorteslakt fotograf Ole B. Bårnes

Nye forskrifter innen norsk matomsetning ble innført 1. mars 2010. For den gjengse jeger betyr dette i realiteten lite, da forskriften ikke gjelder det viltkjøttet jegeren bruker i egen husholdning, og heller ikke det viltkjøttet som jegeren i mindre mengder frambyr direkte til andre private forbrukere til bruk i deres husholdning. Men dersom man omsetter eller serverer viltkjøtt må man merke seg dette kravet. melder NJFF på sine nettsider.

Publisert av Ole Bjørn Bårnes. Første gang publisert 17.08.2010

I tråd med EØS-avtalen og Hygienepakken ble nye forskrifter innen norsk matomsetning og mattrygghet innført 1. mars 2010. På det grunnlaget har Skogbrukets Kursinstitutt (SKI), i samarbeid med Norges Skogeierforbund (NSF), utarbeidet Standard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt. Standarden gir SKI mulighet til å utdanne feltkontrollører som kan attestere jaktlagets viltkjøtt ved omsetning til lokale detaljister.

Kurset er laget for framtidige feltkontrollører i egne jaktlag. Kun erfarne jegere og slaktere kan delta. De må ha minst 5 års jakterfaring og slaktet minst 20 hjortevilt. Kurset holdes på Biri den 14. september og på Mære den 16. september.

For mer info se: http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=85685898&displaypage=TRUE

eller

Kursinformasjon (PDF, 492 kB)

Informasjon fra mattilsynet (PDF, 492 kB)

 

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Helge Høvik
aug-7
Helge Høvik
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering