spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

 • Telemark Bondelag ønsker alle medlemmer, bønder og bondevenner en riktig god sommer! Kontoret er betjent igjen fra uke 32.
 • To-dagers årsmøte i Norges Bondelag er snart ved veis ende i Sarpsborg i Østfold. Representantene fra Telemark har vært aktive på talerstolen.
 • Advokat i Norges Bondelag, Rune T. Rylandsholm vil informere om temaer som arve- og odelsrett, samboere og ektefellers rettsforhold, samt fortelle om hvor viktig det er for bonden å ha private pensjonsordninger.

Nytt frå Fylkesmannen

 • <p>Landbruks- og matdepartementet har sendt ut et forslag om endring av jordloven og nydyrkingsforskriften på høring.</p>
 • <p>Anne Guro Hommo fra Øyfjell i Vinje, er student ved Universitetet i Oslo og har skrevet en oppgave om verdiene ved setring. Oppgavene er basert på dybde-intervjuer.</p>
 • <p>I Jordbruksoppgjøret 2017 ble det satt av mer penger til investeringer og bedriftsutvikling i landbruket (IBU-midler). Telemark fikk 1,23 mill. kroner ekstra å fordele i år.</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

 • Små mengder med ca. 60 % markedsdekning på jordbær fører til at prisene ikke faller. Moreller øker i volum. Reduksjon i målprisen denne uken fører til en planlagt reduksjon i produsentprisen på poteter.
 • I jordbruksoppgjøret 2017 ble det bestemt at antall produksjonsregioner for kumelk reduseres fra 18 til 14 regioner. Dette får virkning allerede for omsetningsrunden i 2017.
 • I jordbruksoppgjøret 2017 ble det bestemt at det skal være en oppkjøpsordning for geitemelkkvoter. Dette for å bedre balansen i markedet for geitemelk.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

 • Landbruks- og matdepartementet og Klima- og miljødepartementet har pekt ut 10 nye utvalgte kulturlandskap i jordbruket i 2017. Kvelia-Kvesjøen i Lierne kommune er en av disse, og er enn skogs- og fjellbygd med et omfattende utmarksbruk.
 • Landbruksdirektoratet har ansvaret for saksbehandling og fastsetting av erstatning, og skal sørge for at de som rammes av naturulykker får god informasjon om sine rettigheter. Skadelidte søker selv via et elektronisk søknadsskjema på nett, direkte til Landbruksdirektoratet.
 • Turister ønsker opplevelser på ferie. Tallet på aktivitetsbedrifter har derfor skutt i været. Norge har blitt et mye mer spennende land både å reise, spise og sove i. Mange gårder kombinerer opplevelser i naturen med lokalmat. En undersøkelse fra NIBIO viser at bønder som satser på reiseliv i landbruket investerer tid og penger, men får samtidig mye tilbake. Skott Gård i Buskerud er en av dem.
   

Høring- åpning for jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for bever i Midt-Telemark

Bever - Klikk for stort bilde Miljødirektoratet fastsatte den 26. april 2017 fast ny forskrift om forvaltning av bever. Forskriften trådte i kraft 15. mai 2017. Forskriften skal forenkle forvaltningen, og det åpnes for at bever forvaltes mer likt småvilt. Det vil derfor ikke lengre være behov for at kommunen skal godkjenne vald for bever eller tildele fellingskvote. 

Den nye forskriften om forvaltning av bever innebærer at kommunene må vedta mål for forvaltningen av bever og en forskrift om åpning av jakt etter bever. Forslag til forskrift og kommunal målsetting for de tre Midt-Telemark kommunene legges nå ut på høring i et og samme brev.

Frist for innspill til høringen i forbindelse med forskrift om åpning av jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for forvalting av bever er 11. august 2017 for alle kommunene.
 

Høringsdokumenter Bø kommune:
Høring - åpning for jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for bever i Bø kommune (PDF, 328 kB)

Høringsdokumenter Sauherad kommune:
​Høring - åpning for jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for bever i Sauherad kommune (PDF, 55 kB)
Behandling i Vilt og fiskeutvalget i Sauherad (PDF, 548 kB)

Høringsdokumenter Nome kommune:
Høring - åpning for jakt og fangst av bever og kommunale målsettinger for bever i Nome kommune (PDF, 356 kB)
Behandling i Fagrådet for vilt og innlandsfiske i Nome (PDF, 549 kB)

Se også Miljødirektoratet sin Forskrift om forvaltning av bever (PDF, 710 kB)

Eventuelt svar på høringen sendes til Midt-Telemark landbrukskontor, Bøvegen 271, 3810 Gvarv eller landbruk@midt-telemark.no

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Bøvegen 271
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

 • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
 • Søk SkilleTegn
 • Tips en venn SkilleTegn
 • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Helge Høvik
Eplekunst-3
Helge Høvik
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering