spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.
  • Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.
  • Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Nytt frå Fylkesmannen

  • <p>Ved nyttår slår fylkane Vestfold og Telemark seg saman, og det medførar nytt fylkesnummer og nye kommunenummer.</p>
  • <p>Det holdes kurs på Gjennestad lørdag 30. november 2019 kl 10.00. Les mer for informasjon og påmelding.</p>
  • <p>Landbruks- og matdepartementet arrangerer inspirasjonsdager om mat for eldre i Skien 5. november. Seminaret er gratis for alle som jobber med matomsorg.</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

  • Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har svart på skriftleg spørsmål frå stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp) om Naturskadefondet.
  • Miljødirektoratet åpner nå for å søke om støtte til tiltak som kan gi barn og unge økt forståelse for bruk av utmarksressursene.
  • 5. desember er blitt utpekt av FN til Verdens jorddag (World Soil Day) for å øke bevisstheten rundt jord, hva den har å si for våre liv, og hvordan vi tar vare på den.
   

God hygiene sikrer godt viltkjøtt

Fotograf: Ole B. Bårnes
Hjorteslakt fotograf Ole B. Bårnes

Det er nå like før startskuddet går for årets elgjakt. I løpet av jaktperioden vil 35. - 40.000 dyr forhåpentligvis ende opp som delikatesser på middagsbordet. Hvor delikat og godt kjøttet blir, avhenger blant annet av hvor elgen blir truffet av skuddet, håndtering av slaktet, transport- og lagringsforhold, melder matportalen.no

Publisert av Ole Bjørn Bårnes. Sist endret 24.09.2010

Forhold under selve jakten og behandling av slaktet kan forringe kjøttets kvalitet. Elgen skytes og slaktes gjerne under relativt primitive forhold og det er derfor meget viktig at jegerne er nøyaktige, har riktig redskap og ikke minst kunnskap om å behandle slaktet.

For mer info, se http://matportalen.no/artikler/2005/9/god_hygiene_gir_godt_elgkjott

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Helge Høvik
tur-33
Helge Høvik
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering