spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.
  • Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.
  • Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Nytt frå Fylkesmannen

  • <p>Sammenhengene er flere enn vi aner. Jordvernkonferansen for Telemark og Vestfold satt fokus på samfunnsplanleggingen og jordvernet sin plass i dette.</p>
  • <p>Ved nyttår slår fylkane Vestfold og Telemark seg saman, og det medførar nytt fylkesnummer og nye kommunenummer.</p>
  • <p>Det holdes kurs på Gjennestad lørdag 30. november 2019 kl 10.00. Les mer for informasjon og påmelding.</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

  • Landbruks- og matdepartementet har fastsatt en ny nasjonal strategi for bevaring og bærekraftig bruk av genetiske ressurser for mat og landbruk. Det genetiske mangfoldet representerer muligheter til å tilpasse planteproduksjonen til ulike vekstbetingelser, avle robuste og sunne husdyr og gjøre skogen mer hardfør i møte med klimaendringene.
  • Nasjonal strategi for bevaring og bærekraftig bruk av genetiske ressurser for mat og landbruk.
  • Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har i dag hatt et oppfølgingsmøte med en samlet svinenæring. Formålet med møtet var å få en oppdatert status på arbeidet som gjøres for å forbedre dyrevelferd for svin.
   

Fugleinfluensa og "portforbud" - kontakt Mattilsynet ved funn av døde fuglar

Villfuglar - Klikk for stort bilde Eit stort utbrudd av fugleinfluensa i Sentral-Europa gjer at det er auka risiko for at trekkfuglane kan ta med seg smitte til Noreg. Mattilsynet vil difor intensivere overvakinga av villfugl, og ber om at det tas kontakt ved funn av døde fuglar.

Treng hjelp av deg
Nord-Trøndelag, Rogaland, Østlandet og Oslofjord-området er mest truleg landingsplass for desse trekkfuglane. Andefuglar (endar, gjess og svaner), måkefuglar, vaderar, rovfuglar og åtselsfuglar (f.eks. kråker) er mest utsatt for smitte.

Mattilsynet ynskjer å ta prøver av døde fuglar utan synlige skader av desse artane. Du kan kontakte Mattilsynet på tlf. 22 40 00 00 å be om ditt lokale Mattilsynkontor når du finn slike fuglar. Ein medarbeider vil då ta prøver av fuglen slik at ei eventuell smitte med fugleinfluensa kan oppdagast.

Store konsekvensar for tamme fuglar
Typa av fugleinfluensa som herjar i Sentral-Europa er ikkje farleg for menneske. Fugleinfluensaen er dødeleg for både ville og tamme fuglar. I tillegg til overvakinga har Mattilsynet sett i gang ei rekke tiltak for å hindre at fugleinfluensaen kjem til Noreg. Blant anna er det fastsett ei «Portforbudforskrift» som sier at tamme fuglar skal bli heldt innandørs eller ute under tett tak. Det er viktig at dette beskyttande tiltaket følgjast.

Les meir om "Forebygging og bekjempelse av fugleinfluensa" på nettsidene til Mattilsynet

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

"Jeg påtraff et gjenglemt kjæledyr på Skåråfjell en søndag i februar&#46; Snø og kulde må ha kommmet brått på&#46;" | Fotograf: Jon Jarle Haugen
Turbilde
Jon Jarle Haugen
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering