Frankrike: Mer næring i økologisk mat

Det franske direktoratet for Matsikkerhet (AFSSA) som tilsvarer Mattilsynet i Norge, har gitt ut en rapport som viser at økologisk mat inneholder mer næring og mindre nitrater og sprøytemidler enn konvensjonell mat.

Publisert av Halvor A. Midtbø. Sist endret 20.10.2009

Noen av de viktigste konklusjonene i rapporten er:

• Økologiske planteprodukter inneholder mer tørrstoff (mer næring), høyere nivåer av mineraler, samt mer antioksidanter som fenoler og salisylsyre,(som er kjente for å beskytte mot kreft, hjertesykdommer og ange andre helseproblemer).

• Økologiske grønnsaker inneholder lavere mengder nitrater, (høye nivåer av nitrater er knyttet til sykdommer som diabetes og Alzheimers.)

• Økologisk kyllingfileter inneholder 2-3 ganger mindre fett og signifikant høyere nivå av n-3 fettsyrer (som har vist seg å være kreftforebyggende)

Les meir eller last ned rapporten her.

Kilde: NYHETSBREV NR 33/09 FRA OIKOS