spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • November er vervemåned og i går arrangerte Telemark Bondelag vervedag på fylkeskontoret. Fylkesstyret stilte opp og ringte rundt til potensielle medlemmer. Målet var å bikke 1700 medlemmer.
  • I løpet av to dager har 45 personer fra 14 lokallag, samt gjester engasjert seg i mange temaer på ledermøte i Telemark Bondelag.
  • Telemarkinger og vestfoldinger kalles inn til årets faglige og sosiale høydepunkt, Landbrukshelga 26.-27. januar. Det er en arena for HELE landbruksfamilien med festmiddag, underholdning, relevante foredrag og kurs.

Nytt frå Fylkesmannen

  • <p>...det er ingen skam å snu i en sak, retter fokuset mot ansvaret for å gjøre langsiktige vedtak.</p>
  • <p>ØKOUKA Telemark ble i 2018 gjennomført med 45 arrangementer i løpet av uke 39. Arrangementene var en god blanding av kurs for barn og voksne med ulike temaer, foredrag, hagevandringer, åpen økologisk gård, vinsmaking, matkurs og åpne gårdsbutikker og -landhandler samt markeder.</p>
  • <p>Mange produsenter fra Telemark har vunnet gjeve priser for osten sin. Det setter Telemark på verdenskartet!</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

  • Flere «nær bonden»-møter kan øke norsk kornproduksjon. Et nylig avsluttet prosjekt med vekt på å formidle fagkunnskap har gitt både ny giv i bransjen og økt avling.
  • Prisen på løk settes opp over målprisen neste uke, som følge av lite løk på lager og høye importpriser.
  • Landbruks- og matdepartementet gjennomførte onsdag 5. desember kvotedrøftinger med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.
   

Frankrike: Mer næring i økologisk mat

Det franske direktoratet for Matsikkerhet (AFSSA) som tilsvarer Mattilsynet i Norge, har gitt ut en rapport som viser at økologisk mat inneholder mer næring og mindre nitrater og sprøytemidler enn konvensjonell mat.

Publisert av Halvor A. Midtbø. Sist endret 20.10.2009

Noen av de viktigste konklusjonene i rapporten er:

• Økologiske planteprodukter inneholder mer tørrstoff (mer næring), høyere nivåer av mineraler, samt mer antioksidanter som fenoler og salisylsyre,(som er kjente for å beskytte mot kreft, hjertesykdommer og ange andre helseproblemer).

• Økologiske grønnsaker inneholder lavere mengder nitrater, (høye nivåer av nitrater er knyttet til sykdommer som diabetes og Alzheimers.)

• Økologisk kyllingfileter inneholder 2-3 ganger mindre fett og signifikant høyere nivå av n-3 fettsyrer (som har vist seg å være kreftforebyggende)

Les meir eller last ned rapporten her.

Kilde: NYHETSBREV NR 33/09 FRA OIKOS

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Helge Høvik
Tur
Helge Høvik
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering