spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

  • Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.
  • Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.
  • Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Nytt frå Fylkesmannen

  • <p>Vedlagt følger informasjon om søknader om tilskudd til veterinærreiser foretatt fra 1. januar 2020 og frem til ny ordning trer i kraft.</p>
  • <p>For tredje år på rad reiser utvalgte representanter fra Telemark til den internasjonale landbruks- og matmesse i Berlin. Her skal de møte publikum og vise det beste fra Norge og Telemark og ikke minst fra egen bedrift.</p>
  • <p>Landbruksdirektoratet utvikler et nytt, digitalt system som veterinærene skal bruke for å søke fylkesmannen om tilskudd til veterinærreiser. Det nye systemet vil tidligst være klart i april 2020.</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

Klarte ikke hente xml dokumentet! Sjekk at url til feed er korrekt.

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

  • Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche. På årets utstilling er 80 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra regionene Fjell-Norge, Nord-Norge og Fjord-Norge til stede på en verdens største mat- og forbruker messer i Berlin.
  • Matnasjonen Norge - regjeringen med egen strategi. Rekrutteringen til matfagene svikter- jakt på fremtidige løsninger. Gode nettverk - en forutsetning for å lykkes som lokalmatprodusent.
  • Rekruttering til mat- og måltidsbransjen er avgjørende for å bygge Matnasjonen Norge. Regjeringen vil nå nedsette et rådgivende utvalg med mål om å identifisere mulige tiltak for å øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen. Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo, har sagt ja til å lede utvalget.
   

Behandling og godkjenning av viltkjøtt

Fotograf: Ole B. Bårnes
Hjorteslakt fotograf Ole B. Bårnes

Elg og hjortejakta nærmer seg med stormskritt. I løpet av noen hektiske høstuker vil anslagsvis 30 000 - 40 000 elg, og tilsvarende antall hjort bli hentet ut av skogene. Forhåpentligvis vil disse dyrene havne som delikatesser på middagsbord rundt omkring i det ganske land. 

Publisert av Ole Bjørn Bårnes. Sist endret 02.09.2009

Elg og hjortejakta nærmer seg med stormskritt. I løpet av noen hektiske høstuker vil anslagsvis 30 000 - 40 000 elg, og tilsvarende antall hjort bli hentet ut av skogene. Forhåpentligvis vil disse dyrene havne som delikatesser på middagsbord rundt omkring i det ganske land. 

Ved felling av vilt og ved slakting, behandling og transport kan kjøttet lett forringes. Det er derfor viktig at jegeren har utstyr og kunnskap til å ta vare på kjøttet, slik at man unngår bederving eller forurensning.

Regelverket på området er beregnet på de som selger kjøttet, mens hygienerådene er like aktuelle for de som skal spise det selv.

Godkjenningsordningene av viltkjøtt har de siste årene blitt meget gunstige. Ta kontakt med ditt lokale mattilsyn for mer info.

Mattilsynet: http://www.mattilsynet.no/mat/virksomhetskrav/jakt

Matportalen: www.matportalen.no

Forskrift:  http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19960202-0133.html

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

  • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
  • Søk SkilleTegn
  • Tips en venn SkilleTegn
  • Legg til favoritter

Dagens bilete

Fotograf: Helge Høvik
lønn
Helge Høvik
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering