spacerMeny spacer
spacer

Nytt frå Telemark Bondelag

 • Våren 2018 holdes det kurs for de som skal fornye autorisasjonsbeviset sitt og for de som skal ta autorisasjonskurset for første gang. Det er Bygdevis som i samarbeid med Norsk landbruksrådgiving og Fylkesmannen i Telemark som arrangerer kursene.
 • Bondelagene i Buskerud, Telemark og Vestfold inviterer til kurs i Smart påvirkning og arealforvaltning på Gjennestad gartnerskole, Vestfold torsdag 11. januar 2018.
 • Produsentlagene og TINE Rådgivning inviterer alle melkeprodusenter med familier til å delta på et infomøte om et prosjekt de kaller "Melk i Telemark".

Nytt frå Fylkesmannen

 • <p>I Telemark har vi et potensial med våre beitedyr og beitearealer til å levere gode grasbaserte produkter. De siste årene har mange storfeprodusenter investert i gården sin og vi ser en positiv holdning i næringen til å optimalisere produksjonen. Dette vil vi stimulere.</p>
 • <p>I 2014 ble Fruktbygda i Midt-Telemark tildelt Den nasjonale kulturlandskapsprisen av daværende landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. Prisen besto av både bilde, blomster og en sjekk på kr 50.000,-. Nå er sjekken investert i en flott bok som vil glede mange.</p>
 • <p>Vi inviterer til fagdag med tittelen "Hvorfor og hvordan komme i gang med egen dyrking i barnehagen, skolen og SFO" - Århus Gård i Skien</p>

Nytt frå Landbruksdirektoratet

Nytt frå landbruks- og Matdepartementet

 • Ved for salg skal ikke ha fuktighet over 20 prosent. Men hvordan kan du sjekke det? Det gamle, gode rådet er å slå to kubber mot hverandre. Da skal det lyde en liten klang. Hvis det ikke er resonans i treverket, er veden fuktig og du hører et dumpt smell.
 • Landbruks- og matminister Jon Georg Dale åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche. I år er 95 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra regionene Fjord Norge, Fjell Norge og Trøndelag til stede på en av verdens største mat- og forbrukermesser. Drøyt 400 000 besøkende er ventet til Messe Berlin de neste ti dagene. I fjor ble det omsatt varer for 48 millioner Euro. Den norske standen har svært mange besøkende og omsetningen er høy både hos utstillerne og i den norske restauranten.
 • Tirsdag 23. januar står landbruks- og matminister Jon Georg Dale for den offisielle åpninga av Namsos Tømmerkai.
   

Autorisasjonskurs - kjøp og bruk av plantevernmidlar

Plantevern - Sprøyting - Klikk for stort bilde Bygdevis v/Telemark Bondelag, i samarbeid med Norsk Landbruksrådgivning Østafjells og Fylkesmannen i Telemark, tilbyr våre 2018 autorisasjonskurs - kjøp og bruk av plantevernmidlar.

Påmeldingsfrist fornying: 18 februar og fyrstegong: 4. mars

For meir informasjon sjå heimesida til Telemark Bondelag

   

Midt-Telemark Landbrukskontor

Kontaktinformasjon

Landbrukets hus
Bøvegen 271
3810 Gvarv
Telefon
: 35 95 77 70

Faks
: 35 95 77 79
Org.nr.
: 987 678 097
Kommunenr.
: 0822
Åpningstid
: 08.00 - 15.00

Snarveier

 • Utskriftsvennlig versjon SkilleTegn
 • Søk SkilleTegn
 • Tips en venn SkilleTegn
 • Legg til favoritter

Dagens bilete

Turkart &#45; Hjuksebø med Sveinsbufjell
Turkart - Hjuksebø med Sveinsbufjell
Levert av ACOS AS
Avdelingsleiar Tora S. Aarnes      Rådgjevar jordbruk Dag Gjermund Roheim
Login for redigering Login for redigering