Behandling og godkjenning av viltkjøtt

Fotograf: Ole B. Bårnes
Hjorteslakt fotograf Ole B. Bårnes

Elg og hjortejakta nærmer seg med stormskritt. I løpet av noen hektiske høstuker vil anslagsvis 30 000 - 40 000 elg, og tilsvarende antall hjort bli hentet ut av skogene. Forhåpentligvis vil disse dyrene havne som delikatesser på middagsbord rundt omkring i det ganske land. 

Publisert av Ole Bjørn Bårnes. Sist endret 02.09.2009

Elg og hjortejakta nærmer seg med stormskritt. I løpet av noen hektiske høstuker vil anslagsvis 30 000 - 40 000 elg, og tilsvarende antall hjort bli hentet ut av skogene. Forhåpentligvis vil disse dyrene havne som delikatesser på middagsbord rundt omkring i det ganske land. 

Ved felling av vilt og ved slakting, behandling og transport kan kjøttet lett forringes. Det er derfor viktig at jegeren har utstyr og kunnskap til å ta vare på kjøttet, slik at man unngår bederving eller forurensning.

Regelverket på området er beregnet på de som selger kjøttet, mens hygienerådene er like aktuelle for de som skal spise det selv.

Godkjenningsordningene av viltkjøtt har de siste årene blitt meget gunstige. Ta kontakt med ditt lokale mattilsyn for mer info.

Mattilsynet: http://www.mattilsynet.no/mat/virksomhetskrav/jakt

Matportalen: www.matportalen.no

Forskrift:  http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19960202-0133.html